Organizuję szkolenia w szkołach dla uczniów oraz w zakładach pracy dla kadry pracowniczej.
W szkołach jest część teoretyczna jak również część praktyczna.
Prezentuję konkretne przykłady, pokazuję jak ważne jest jedzenie w życiu człowieka, jak wpływa na poziom energii, co jeść i co wybierać.
W jakich produktach znajdują się poszczególne mikro- i makroelementy oraz witaminy.
Omawiam piramidę żywieniową.
Uświadamiam młodych ludzi o zawartości cukru w poszczególnych produktach; czemu cukier jest tak szkodliwy, ile maksymalnie dziennie można go spożyć, jak wpływa na poziom energii.
Pokazuję pod jaką postacią występuje cukier w produktach oraz do jakich produktów jest dodawany cukier jako konserwant i polepszacz smaku.
Prowadzę część praktyczną polegającą na przeliczaniu zawartości cukru w najbardziej popularnych słodkich napojach, produktach spożywczych, słodyczach.
Uczniowie odmierzają łyżeczką cukier w celu uświadomienia sobie, ile go jest w konkretnym produkcie.
Podczas szkolenia przygotowuję razem z uczniami smoothie, które jest degustowane w celu dokonania oceny organoleptycznej.
Przygotowuję wraz z uczniami przekąskę słodką bez dodatku cukru „Kulki Mocy”, które są również degustowane i poddawane ocenie organoleptycznej.
Szkolenia dla najmłodszych mają na celu uświadomienie, że jedzenie odgrywa bardzo ważną rolę w samopoczuciu, poziomie energii i zdrowiu.
Szkolenia, które prowadzę w zakładach pracy są ukierunkowane na ludzi, którzy pracują na zmiany, często borykają się z niskim poziomem energii, czy też z chorobami.
Uświadamiam, że na świecie jest tyle diet, ile ludzi, dlatego ważne jest wypracowanie dobrych nawyków żywieniowych, które towarzyszą nam przez całe życie i to one mają pozytywny wpływ na nasze zdrowie, istotne są też inne aspekty zdrowego stylu życia, takie jak sen, pozytywne nastawienie, relacje z innymi ludźmi, radzenie sobie ze stresem.
Innym ważnym tematem szkoleń jest suplementacja.
W dzisiejszych czasach żywność nie dostarcza odpowiedniej ilości witamin i minerałów, dlatego suplementacja jest kluczowa, zwłaszcza przy różnych jednostkach chorobowych, czy odstępstwach żywieniowych takich jak wegetarianizm.
Zapraszam do współpracy w temacie szkoleń, prezentacji czy warsztatów kulinarnych.