Truskawki w zielonym lesie KETO

przepis na deser z truskawek keto

SKŁADNIKI:

Ciasto:

  • 3 gar┼Ťcie szpinaku
  • 3 jajka
  • 20 g mas┼éa lub oleju kokosowego
  • 3 ┼éy┼╝ki m─ůki migda┼éowej
  • 2 ┼éy┼╝ki erytrolu w postaci pudru (zmieli─ç w m┼éynku)
  • 1/2 ┼éy┼╝eczki proszku do pieczenia

Masa:

  • 150 g mascarpone
  • 200 ml ┼Ťmietanki 30% t┼éuszczu
  • 3 gar┼Ťcie umytego szpinaku w┼éo┼╝y─ç do blendera, jajka oddzieli─ç ┼╝├│┼étko od bia┼éka.
  • Bia┼éka z odrobin─ů soli bi─ç na sztywn─ů pian─Ö

Szpinak blendowa─ç z ┼╝├│┼étkami, prze┼éo┼╝y─ç do wi─Ökszego naczynia i dodawa─ç po kolei pozosta┼ée sk┼éadniki, m─ůk─Ö migda┼éow─ů, roztopione i przestudzone mas┼éo, erytrol, proszek do pieczenia i ubit─ů pian─Ö z bia┼éek.

Mas─Ö szpinakow─ů wy┼éo┼╝y─ç na posmarowany papier do pieczenia. Piec 25 minut w 180 C.

Masa:

Ubi─ç ┼Ťmietan─Ö krem├│wk─Ö i dodawa─ç po ┼éy┼╝ce serek mascarpone ubijaj─ůc. 

W pucharkach pokruszyć ciasto szpinakowe, dodać masę, na wierzch pokruszyć ciasto szpinakowe i udekorować pokrojonymi truskawkami. Deser schłodzić w lodówce.

Scroll to Top