Brownie keto. Przepis na ciasto z mąką migdałową

brownie keto przepis na ciasto

Składniki:

  • 1 szklanka mąki migdałowej
  • 3 jajka 
  • 1/3 szklanki erytrolu (według uznania natężenia smaku słodkiego) albo ½ szklanki cukru
  • ½ szklanki masła lub oleju kokosowego rozpuszczonego w garnuszku
  • ½ szklanki gorzkiego, prawdziwego kakao
  • szczypta soli
  • garść orzechów włoskich
  • 40 g gorzkiej czekolady

Wykonanie:

Masło rozpuścić w rondelku, przestudzić, przełożyć do miski, dodać erytrol i wymieszać. Następnie dodać jajka, całość wymieszać. Kolejno dodawać mąkę migdałową, sól, kakao, pokrojoną drobno czekoladę gorzką. Piekarnik rozgrzać do 170C, formę wyłożyć papierem do pieczenia (20cmx18cm), wyłożyć masę na papier, na wierzchu poukładać orzechy włoskie. Piec 30 min w 170C.

Scroll to Top